Interieur en decoratie: open haarden

25 augustus 2017
 Categorie├źn: aannemers verwarming & airco, Blog

Delen

Heeft u een nieuwe woning of wilt u de sfeer in uw huidige woning veranderen? Dan kunt u dat op veel verschillende manieren doen. Er zijn goedkope, simpele manieren, maar ook wat duurdere manieren. Voor elk wat wils dus! 

Accessoires en kleur

Als u een muur van uw woonkamer verft en wat leuke nieuwe accessoires in dezelfde kleuren koopt, zult u zien dat de sfeer van uw woonkamer gelijk al een beetje verandert. Als u muren wilt gaan verven, kunt u bij een kleine ruimte beter lichte kleuren gebruiken, zo oogt de kamer groter. Planten zijn ook altijd goed voor een fijne sfeer in huis. Het maakt niet uit of u nu veel of weinig ruimte heeft, er zijn altijd manieren waarop u uw woonkamer kunt veranderen. Als u veel ruimte heeft, kunt u bijvoorbeeld wat mooie, grote planten neerzetten in uw woonkamer. Als u minder ruimte heeft, kunt u wellicht wat planten ophangen in hoeken van uw kamer. Een leuk plant op de salontafel ziet er ook altijd gezellig uit. 

Open haarden

Heeft u wat meer geld te besteden en wilt u een echt goede sfeermaker, dan is een open haard iets voor u. Als u de mogelijkheid heeft om een traditionele open haard te plaatsen dan is dat zeker een aanrader. Het is ontzettend gezellig om in de koude wintermaanden de open haard aan te steken en dan het vuur te horen knisperen terwijl u op de bank zit met een goed boek en een kop chocolademelk. Het voordeel is dat een kamer heerlijk opwarmt van een echte open haard, u bespaart op deze manier dus op uw stookkosten en zo verdient de open haard zichzelf op den duur dus terug.

Als u heel veel ruimte heeft, kunt u zelfs kiezen voor een open haard die u midden in de woonkamer plaatst. Als u dan voor een open haard kiest, kunt u deze van alle kanten bekijken en er plezier van hebben: Als u op de bank tv kijkt, ziet en voelt u de open haard, maar ook als u zit te eten aan uw eettafel of staat te koken in de open keuken. Als u bijvoorbeeld in een appartement woont, dan wordt het plaatsen van een echte open haard (met echt hout) wat lastiger. Er zijn wel alternatieven, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische open haard. Op internet zijn heel veel verschillende soorten open haarden te vinden. U kunt dus altijd wel een open haard vinden die geschikt is voor uw woning. Succes met de zoektocht naar de juiste open haard voor u. Hans van der Vorst Open Haarden helpt u graag met het vinden van de ideale open haard.